L’EQUIP TÈCNIC
LA FACTORIA

Vam obrir les portes de Manresa Teatre Musical (MTM) el 7 de gener de 2012, en un entresòl de 250m2, amb un grup de 22 alumnes i la il·lusió de compartir amb ells la nostra passió pel teatre musical. Teníem experiència com a professionals i també com a docents en arts escèniques i posar en marxa MTM ens va permetre dur a la pràctica la nostra filosofia de formació artística i de creació escènica.

El nostre objectiu era oferir formació completa en teatre musical, integrant les disciplines d’interpretació, dansa i cant i incorporant la participació en un muntatge complet com a part imprescindible de la formació dels actors per treballar els aspectes artístics, personals i professionals que només el contacte real amb el públic pot aportar.

Vam estrenar el primer espectacle, Supercalifragilistik, el 6 de juliol de 2012, al teatre Conservatori de Manresa. Després, en vindrien d’altres, un per any. Cada muntatge ha superat l’anterior en complexitat interpretativa, vocal, coreogràfica i escenogràfica.

Cada cop, també, hem posat més persones dalt de l’escenari, en una progressió paral·lela al creixement del nombre d’alumnes de l’escola. Més de pressa del que hauríem imaginat mai, la passió s’escampava com una taca d’oli i, compartint-la, ens fèiem més grans.

El setembre de 2013, MTM vam iniciar el segon curs amb una nova línia de treball: Ballet Clàssic Manresa (BCM). Donàvem, així, consistència i recorregut formatiu a una activitat present des del primer dia a l’escola, a una altra de les nostres passions: el ballet clàssic.

A finals de 2014, l’activitat de MTM havia adquirit unes dimensions que l’entresòl que havíem ocupat durant tres anys ja no podia encabir. Els 22 alumnes dels inicis s’havien convertit en gairebé 200. La passió es desbordava i necessitàvem un local més gran per donar-li ales. El vam trobar al carrer del Bruc, en una nau industrial que ens oferia el millor marc per continuar la nostra història de passió pel teatre, per la dansa, per l’art. És una història escrita a múltiples mans, on cada final és l’inici d’una nova aventura.

LA NOSTRA FILOSOFIA

Els alumnes de MTM aprenen la tècnica de les diferents disciplines del teatre musical (cant, dansa i interpretació) no solament a partir de les classes sinó també treballant sobre material concret per presentar-lo en un escenari real, davant de públic real. Viure en primera persona l’experiència de prendre part en un espectacle escènic de gran format és part essencial de la formació que reben els alumnes de teatre musical de MTM.

L’escola orienta tota la seva activitat per aconseguir el progrés individual de cada alumne en el marc d’una creació col·lectiva. La disciplina, la constància, l’autoexigència i la capacitat de treball en equip són hàbits que s’incorporen en paral·lel a les diferents tècniques. Estem convençuts que tothom té un potencial artístic per conrear, que l’art és fruit del talent però també i sobretot del treball.

Les arts escèniques són una font de plaer i també una eina de creixement i desenvolupament personal que permet potenciar l’autoestima, la creativitat, l’expressió lliure i respectuosa d’opinions i l’acceptació de la crítica constructiva.

LES ESCOLES
BALLET CLÀSSIC MANRESA
L’ESCOLA DE BALLET

Ballet Clàssic Manresa (BCM) ofereix itineraris complets de formació per a ballarins clàssics des dels 4 anys fins a l’edat adulta.

MANRESA TEATRE MUSICAL
L’ESCOLA DE TEATRE MUSICAL

Manresa Teatre Musical (MTM) ofereix classes de tècnica de les tres disciplines fonamentals del teatre musical: cant, interpretació i dansa.

L’EQUIP DOCENT
MTM_Pablo_Testa
PABLO TESTA GROSBAUM

DIRECTOR / BALLARÍ I COREÒGRAF

Llicenciat en educació i pedagogia de la dansa i moviment per la Universitat Seminar Hakibbutzim de Tel Aviv.
Estudis de ballet clàssic a l’escola de dansa clàssica Nora Irinova al Teatro Libertador General San Martín de la província de Córdoba (Argentina).
Formació amb Igor Kusmine i Badin Budarin de l’escola de ballet Kirov de Sant Petersburg.
Ballarí i actor en diversos espectacles musicals produïts per l’Òpera de Tel Aviv (Israel).
Ballarí del Ballet oficial de la província de Córdoba (Argentina).
Ballarí, actor i coreògraf en diverses produccions independents de teatre musical. Ballarí a la Televisió Estatal Pública Israeliana – Canal 10.

MTM_David_Bacardit
DAVID BACARDIT

DIRECCIÓ / ACTOR ESPECIALISTA EN TEATRE MUSICAL I CANTANT

Ha participat en diferents muntatges, com ara El retaule de la Llum, Històries íntimes del paradís o Kiss me Kate!
Primer solista masculí de l’Esclat Gospel Singers.
Ha format part de diferents big bands. Formació com a director cinematogràfic al Centre d’Estudis Cinematogràfics de Catalunya (CECC).
Formació com a actor a l’Institut del Teatre de Barcelona, a l’escola Eòlia i amb professors com Jordi Figueres.
Formació en ‘voice craft’ per Viv Manning; en ‘artistry musical theatre’ per Steven Chicurel, professor de la Universitat Central de Florida i Serge Wilfrat.
Instructor vocal. Especialista en veu, cant modern i teatre musical.

MTM_Lluis_Barrera
LLUÍS BARRERA

ACTOR, CANTANT I DIRECTOR TEATRAL

Graduat en estudis d’interpretació a l’Institut Nancy Tuñon i Jordi Oliver. Màster en direcció d’actors a l’Escola de Cinema de Catalunya. Programa de tècnica Meisner amb Javier Galitó-Cava. Programa de Moviment i veu amb Matthew Graham Smith.

Ha interpretat diferents papers protagonistes i de repartiment en teatre, cinema i ficció de televisió. Director dels Pastorets de Folch i Torres de la sala Els Carlins de Manresa. Professor de teatre a Els Carlins i de teatre musical a Manresa Teatre Musical. Locutor de ràdio a Flaix FM i a Flaixbac.

ricart
SÍLVIA RICART

ACTRIU

Llicenciada en Art Dramàtic per l’Institut del Teatre de Barcelona. Curs L’Actor I la càmara amb Esteve Rovira. Curs de Doblatge Professional. Titulació en tècniques de sincronia de la veu, adaptació i interpretació.

Actriu de teatre: El profesor Bernhardi, d’Arthur Schnitzler i L’inspector, de Nicolai Gógol al Teatre Nacional de Catalunya. Al cel (un oratori per a Jacint Verdaguer), de Narcís Comadira; P.P.P, espectacle de creació a partir de la figura de Pier Paolo Passolini; i L’home de Teatre, de Thomas Bernhard al Teatre Lliure. El cafè de la Marina, de Josep Maria de Sagarra alTeatre Nacional de Catalunya. Hurracan, d’Enric Nolla a laSala Beckett.

Actriu de televisió: Merlí, Kubala, Moreno i Manchón, Porca Misèria, Coses de la vida, Laura, Club Super 3 i Plats bruts, a TV3. Càsting a Xarxa de Televisions Locals. Premios Cambalache a TVE1.

Actriu de cinema: El Kaserón, de Pau Martínez. El año del diluvio, de Jaime Chávarri.

MTM_Jordi_Gener
JORDI GENER

ACTOR

Estudis d’interpretació, cant, dansa, cos, teoria del teatre, energies; nocions de clown, màscara i acrobàcia a l’escola Assaig de Manresa.
Actor en els muntatges Terror i misèries del 3r. Reich, de Bertolt Brecht (2006); És així, si us ho sembla, de Luigi Pirandello (2009); Èdip Rei, de Sòfocles (2010); L’hereu i la forastera, de Josep Maria de Sagarra (2011) i Molt soroll per no res, de William Shakespeare (2013).
Actor en els musicals Cantant Biva’l Rey i Habemus Cristu, de Joan Barbé i Xevi Mestres (2005 i 2006); Un passeig per Broadway (2009); T’estimo, ets perfecte… ja et canviaré! i Amants, de Joe DiPietro i Jimmy Roberts (2009 i 2013), La volta al món en 80 dies (2012-
13) i Evita, d’Andrew Lloyd Webber (2012).
Actor de teatre infantil en diferents companyies de Catalunya.
Tenor còmic de sarsuela.

MTM_Elisabet_Paulet
ELISABET PAULET

CANTANT I ACTRIU

Recorregut professional de formació en teatre musical de l’escola Aules.
Cursos: “Acting a song” (Paul Garrington), “Acting through song” (Paul Harvard) i “Artistry musical theatre” (Steven Chicurel).
Estudis de música i piano i de cant modern, clàssic i cant coral a l’Escola psicoartística musical ADUS de Terrassa.
Cursos d’Artistry musical theatre amb Steven Chicurel a l’Escola Superior d’Art Dramàtic Eòlia.
Grau 4 de cant i música
Nivells 1 i 2 d’Estil Voice Trainning.
Participació en diferents tallers musicals: “Sweet Charity”, “T’estimo, ets perfecte, ja et canviaré”, “Mary Poppins”, “La Bella i la Bèstia”, “Hairspray”, “Moulin Rouge”, “Boscos Endins”, “Newsies”, “Oliver!” i “Spamalot”.
Actriu i cantant a Little Night Cabaret de la Companyia NS Danza.
Cantant del grup vocal Elles.
Direcció vocal dels projectes de MTM: “Grease”, “La Família Addams”, “Avenue Q”, “Hello Dolly”, “Superkalifragilistic (Mary Poppins)”, “Sweet Charity”, “Moulin Rouge”, “A Chorus Line” i “Hairspray”.

Agustin_Salvador_PP
AGUSTÍ SALVADOR

ACTOR I CANTANT DE TEATRE MUSICAL

Actor i cantant en diversos espectacles de teatre musical al Teatre del Raval, Festival Grec, TV3 i Microteatre Barcelona. Actor en curts cinematogràfics. Cantant de Jarks Grup Vocal, finalistes al programa de TV3 Oh, Happy Day. Ha realitzat el recorregut de Teatre Musical Professional a l’escola Aules.

Professor de cant i de teatre musical. Organitzador de la Mostra de Microteatre de l’Avenç d’Esplugues de Llobregat. Producció i direcció artística i vocal dels musicals Moulin Rouge i Mamma Mia (Esplugues de Llobregat i Sant Just Desvern).

MTM_Raquel_Perez
RAQUEL PÉREZ PLADELLORENS

BALLARINA

Graduada en dansa clàssica per la Royal Academy of Dance de Londres.
Perfeccionament tècnic amb classes a càrrec de Menia Martínez de l’Acadèmia Nacional de Ballet Alicia Alonso (Cuba), Valeriy Debelyy de l’Acadèmia Nacional de Dansa d’Ucraïna, Volodimir Denisenko de l’Escola Estatal de Kiev, Tatiana Yerakhavets de l’Acadèmia Bolshoi de Minsk, Misha Bart mestre i repetidor del Ballet Bolshoi, María Giménez, Mathilde van de Meerendonk, Esmeralda Maycas i Víctor Ullate.
Ballarina solista de la Companyia de Dansa Carles Ibañez de Barcelona.
Ballarina en diverses òperes i ballets al Gran Teatre del Liceu de Barcelona.
Membre de l’elenc del ballet La Bella Dorment produït per la Companyia Royal Ballet de Londres, dirigida per Dame Monica Mason.
Ballarina solista aPasodos Dance Company, sota la direcció del coreògraf irlandès Gavin De Paor, en la producció del ballet El Trencanous.

Ariadna 3
ARIADNA GUITART PUJOL

ACTRIU I BALLARINA

Formació com a ballarina professional (jazz musical, contemporani, jazz-fusió, clàssic, comercial, hip-hop) a les escoles Som-hi dansa i Coco Comín.
Ballarina de competició de balls de saló en modalitat estàndard i llatins.
Ballarina professional de la companyia Som-hi dansa.
Professora de jazz musical i contemporani.
Coreògrafa.
Mestra d’educació física.

SONY DSC
ADHARA JACKSON

BALLARINA, CANTANT I COREÒGRAFA

Ballarina professional de claqué de les companyies d’Ivan Bouchain i Funktastics.
Ballarina professional a Fragments Reloaded de Sharon Lavi a Sant Andreu Teatre.
Ballarina professional a Hot Rhythm Swing d’Ivan Bouchain i Ariadna Beltran a l’Institut del Teatre.
Formació en teatre musical a l’escola Memory (dansa-jazz, cant, interpretació i claqué).
Formació com a ballarina professional de claqué a l’escola Luthier, on també fa classes de ballet, dansa jazz, lindy hop, popping, jazz steps, body percussion, improvisació, música i història del claqué.

MTM_Elisabeth_Sanchez
ELISABETH SÁNCHEZ

ACTRIU I CANTANT

Diplomada en Logopèdia, amb un Postgrau de Veu.
Diplomada en Magisteri d’Audició i Llenguatge.
Formació en Estil Voice Training (Voice Craft). Nivells 1 i 2
Actriu de teatre de text i teatre musical en diferents espectacles: El so de la música (1998-2000), Bodas de sangre (1998), Supercalifragilistik (2012–2013), La Bella i la Bèstia (2013), Hairspray (2014-2015), MR! (2015-2016), Hello Dolly! (2016-2018) i Grease (2017-2018).
Cantant en diferents cors: Els saltirons del Llobregat, Nova Harmonia.
Coneixements de llenguatge musical i piano.

L’EQUIP TÈCNIC
Èrika 1 bn
ERIKA VILLAR

VESTUARISTA

Tècnic Superior en Assessoria d’imatge personal a l’Escola Superior d’Imatge Cazcarra, Barcelona (2004).
Tècnic Superior en Estilisme de la indumentària a l’Escola Illa, Sabadell (2008).
Curs d’introducció al disseny de vestuari per a arts escèniques amb la figurinista Glòria Viguer, a la Nau Ivanow, Barcelona (2017).
Actualment, com a figurinista, s’ocupa de la creació i gestió de vestuari de les obres de teatre musical de MTM, des del 2014.

ARIADNA CLAPÉS

VESTUARISTA

Grau Superior en Disseny de moda i indumentària a l’Escola Superior de disseny ESDI, Sabadell (2016).
Curs de patronatge, tall i confecció amb Trini Vellber i Verónica Leiva (2016). Ha treballat com a vestuarista tant a escoles de dansa; Bots, Na Martha, així com en companyies de teatre; Escènics, Ttmu i Esbart Barcino. A més a més, ha fet d’ajudant de vestuari al Teatre del Sol (Sabadell).
Col·laborà també amb les marques Santa Casilda i Código Básico, com a dissenyadora de moda.
Actualment, s’ocupa de part de la creació, coordinació i gestió de vestuari de les obres de teatre musical de MTM i de BCM, com a vestuarista.

L’ESPAI

Ens trobareu al carrer del Bruc 14 de Manresa.

Local amb dues sales d’assaig per a teatre i dansa, amb espais comuns i aula de cant.