L’EQUIP TÈCNIC
LA FACTORIA

Vam obrir les portes de Manresa Teatre Musical (MTM) el 7 de gener de 2012, en un entresòl de 250m2, amb un grup de 22 alumnes i la il·lusió de compartir amb ells la nostra passió pel teatre musical. Teníem experiència com a professionals i també com a docents en arts escèniques i posar en marxa MTM ens va permetre dur a la pràctica la nostra filosofia de formació artística i de creació escènica.

El nostre objectiu era oferir formació completa en teatre musical, integrant les disciplines d’interpretació, dansa i cant i incorporant la participació en un muntatge complet com a part imprescindible de la formació dels actors per treballar els aspectes artístics, personals i professionals que només el contacte real amb el públic pot aportar.

Vam estrenar el primer espectacle, Supercalifragilistik, el 6 de juliol de 2012, al teatre Conservatori de Manresa. Després, en vindrien d’altres, un per any. Cada muntatge ha superat l’anterior en complexitat interpretativa, vocal, coreogràfica i escenogràfica.

Cada cop, també, hem posat més persones dalt de l’escenari, en una progressió paral·lela al creixement del nombre d’alumnes de l’escola. Més de pressa del que hauríem imaginat mai, la passió s’escampava com una taca d’oli i, compartint-la, ens fèiem més grans.

El setembre de 2013, MTM vam iniciar el segon curs amb una nova línia de treball: Ballet Clàssic Manresa (BCM). Donàvem, així, consistència i recorregut formatiu a una activitat present des del primer dia a l’escola, a una altra de les nostres passions: el ballet clàssic.

A finals de 2014, l’activitat de MTM havia adquirit unes dimensions que l’entresòl que havíem ocupat durant tres anys ja no podia encabir. Els 22 alumnes dels inicis s’havien convertit en gairebé 200. La passió es desbordava i necessitàvem un local més gran per donar-li ales. El vam trobar al carrer del Bruc, en una nau industrial que ens oferia el millor marc per continuar la nostra història de passió pel teatre, per la dansa, per l’art. És una història escrita a múltiples mans, on cada final és l’inici d’una nova aventura.

LA NOSTRA FILOSOFIA

Els alumnes de MTM aprenen la tècnica de les diferents disciplines del teatre musical (cant, dansa i interpretació) no solament a partir de les classes sinó també treballant sobre material concret per presentar-lo en un escenari real, davant de públic real. Viure en primera persona l’experiència de prendre part en un espectacle escènic de gran format és part essencial de la formació que reben els alumnes de teatre musical de MTM.

L’escola orienta tota la seva activitat per aconseguir el progrés individual de cada alumne en el marc d’una creació col·lectiva. La disciplina, la constància, l’autoexigència i la capacitat de treball en equip són hàbits que s’incorporen en paral·lel a les diferents tècniques. Estem convençuts que tothom té un potencial artístic per conrear, que l’art és fruit del talent però també i sobretot del treball.

Les arts escèniques són una font de plaer i també una eina de creixement i desenvolupament personal que permet potenciar l’autoestima, la creativitat, l’expressió lliure i respectuosa d’opinions i l’acceptació de la crítica constructiva.

LES ESCOLES
BALLET CLÀSSIC MANRESA
L’ESCOLA DE BALLET

Ballet Clàssic Manresa (BCM) ofereix itineraris complets de formació per a ballarins clàssics des dels 4 anys fins a l’edat adulta.

MANRESA TEATRE MUSICAL
L’ESCOLA DE TEATRE MUSICAL

Manresa Teatre Musical (MTM) ofereix classes de tècnica de les tres disciplines fonamentals del teatre musical: cant, interpretació i dansa.

L’EQUIP DOCENT
MTM_Pablo_Testa
PABLO TESTA GROSBAUM

DIRECTOR / BALLARÍ I COREÒGRAF

Llicenciat en educació i pedagogia de la dansa i moviment per la Universitat Seminar Hakibbutzim de Tel Aviv.
Estudis de ballet clàssic a l’escola de dansa clàssica Nora Irinova al Teatro Libertador General San Martín de la província de Córdoba (Argentina).
Formació amb Igor Kusmine i Badin Budarin de l’escola de ballet Kirov de Sant Petersburg.
Ballarí i actor en diversos espectacles musicals produïts per l’Òpera de Tel Aviv (Israel).
Ballarí del Ballet oficial de la província de Córdoba (Argentina).
Ballarí, actor i coreògraf en diverses produccions independents de teatre musical. Ballarí a la Televisió Estatal Pública Israeliana – Canal 10.

MTM_David_Bacardit
DAVID BACARDIT

DIRECCIÓ / ACTOR ESPECIALISTA EN TEATRE MUSICAL I CANTANT

Ha participat en diferents muntatges, com ara El retaule de la Llum, Històries íntimes del paradís o Kiss me Kate!
Primer solista masculí de l’Esclat Gospel Singers.
Ha format part de diferents big bands. Formació com a director cinematogràfic al Centre d’Estudis Cinematogràfics de Catalunya (CECC).
Formació com a actor a l’Institut del Teatre de Barcelona, a l’escola Eòlia i amb professors com Jordi Figueres.
Formació en ‘voice craft’ per Viv Manning; en ‘artistry musical theatre’ per Steven Chicurel, professor de la Universitat Central de Florida i Serge Wilfrat.
Instructor vocal. Especialista en veu, cant modern i teatre musical.

MTM_Raquel_Perez
RAQUEL PÉREZ PLADELLORENS

BALLARINA

Graduada en dansa clàssica per la Royal Academy of Dance de Londres.
Perfeccionament tècnic amb classes a càrrec de Menia Martínez de l’Acadèmia Nacional de Ballet Alicia Alonso (Cuba), Valeriy Debelyy de l’Acadèmia Nacional de Dansa d’Ucraïna, Volodimir Denisenko de l’Escola Estatal de Kiev, Tatiana Yerakhavets de l’Acadèmia Bolshoi de Minsk, Misha Bart mestre i repetidor del Ballet Bolshoi, María Giménez, Mathilde van de Meerendonk, Esmeralda Maycas i Víctor Ullate.
Ballarina solista de la Companyia de Dansa Carles Ibañez de Barcelona.
Ballarina en diverses òperes i ballets al Gran Teatre del Liceu de Barcelona.
Membre de l’elenc del ballet La Bella Dorment produït per la Companyia Royal Ballet de Londres, dirigida per Dame Monica Mason.
Ballarina solista aPasodos Dance Company, sota la direcció del coreògraf irlandès Gavin De Paor, en la producció del ballet El Trencanous.

MTM_Lluis_Barrera
LLUÍS BARRERA

ACTOR, CANTANT I DIRECTOR TEATRAL

Graduat en estudis d’interpretació a l’Institut Nancy Tuñon i Jordi Oliver. Màster en direcció d’actors a l’Escola de Cinema de Catalunya. Programa de tècnica Meisner amb Javier Galitó-Cava. Programa de Moviment i veu amb Matthew Graham Smith.

Ha interpretat diferents papers protagonistes i de repartiment en teatre, cinema i ficció de televisió. Director dels Pastorets de Folch i Torres de la sala Els Carlins de Manresa. Professor de teatre a Els Carlins i de teatre musical a Manresa Teatre Musical. Locutor de ràdio a Flaix FM i a Flaixbac.

MTM_Jordi_Gener
JORDI GENER

ACTOR DE TEATRE MUSICAL

Estudis d’interpretació, cant, dansa, cos, teoria del teatre, energies; nocions de clown, màscara i acrobàcia a l’escola Assaig de Manresa.
Actor en els muntatges Terror i misèries del 3r. Reich, de Bertolt Brecht (2006); És així, si us ho sembla, de Luigi Pirandello (2009); Èdip Rei, de Sòfocles (2010); L’hereu i la forastera, de Josep Maria de Sagarra (2011) i Molt soroll per no res, de William Shakespeare (2013).
Actor en els musicals Cantant Biva’l Rey i Habemus Cristu, de Joan Barbé i Xevi Mestres (2005 i 2006); Un passeig per Broadway (2009); T’estimo, ets perfecte… ja et canviaré! i Amants, de Joe DiPietro i Jimmy Roberts (2009 i 2013), La volta al món en 80 dies (2012-
13) i Evita, d’Andrew Lloyd Webber (2012).
Actor de teatre infantil en diferents companyies de Catalunya.
Tenor còmic de sarsuela.

MTM_Elisabet_Paulet
ELISABET PAULET

CANTANT I ACTRIU

Recorregut professional de formació en teatre musical de l’escola Aules.
Cursos: “Acting a song” (Paul Garrington), “Acting through song” (Paul Harvard) i “Artistry musical theatre” (Steven Chicurel).
Estudis de música i piano i de cant modern, clàssic i cant coral a l’Escola psicoartística musical ADUS de Terrassa.
Cursos d’Artistry musical theatre amb Steven Chicurel a l’Escola Superior d’Art Dramàtic Eòlia.
Grau 4 de cant i música
Nivells 1 i 2 d’Estil Voice Trainning.
Participació en diferents tallers musicals: “Sweet Charity”, “T’estimo, ets perfecte, ja et canviaré”, “Mary Poppins”, “La Bella i la Bèstia”, “Hairspray”, “Moulin Rouge”, “Boscos Endins”, “Newsies”, “Oliver!” i “Spamalot”.
Actriu i cantant a Little Night Cabaret de la Companyia NS Danza.
Cantant del grup vocal Elles.
Direcció vocal dels projectes de MTM: “Grease”, “La Família Addams”, “Avenue Q”, “Hello Dolly”, “Superkalifragilistic (Mary Poppins)”, “Sweet Charity”, “Moulin Rouge”, “A Chorus Line” i “Hairspray”.

Ariadna 3
ARIADNA GUITART PUJOL

ACTRIU I BALLARINA

Formació com a ballarina professional (jazz musical, contemporani, jazz-fusió, clàssic, comercial, hip-hop) a les escoles Som-hi dansa i Coco Comín.
Ballarina de competició de balls de saló en modalitat estàndard i llatins.
Ballarina professional de la companyia Som-hi dansa.
Professora de jazz musical i contemporani.
Coreògrafa.
Mestra d’educació física.

Agustin_Salvador_PP
AGUSTÍ SALVADOR

ACTOR I CANTANT DE TEATRE MUSICAL

Actor i cantant en diversos espectacles de teatre musical al Teatre del Raval, Festival Grec, TV3 i Microteatre Barcelona. Actor en curts cinematogràfics. Cantant de Jarks Grup Vocal, finalistes al programa de TV3 Oh, Happy Day. Ha realitzat el recorregut de Teatre Musical Professional a l’escola Aules.

Professor de cant i de teatre musical. Organitzador de la Mostra de Microteatre de l’Avenç d’Esplugues de Llobregat. Producció i direcció artística i vocal dels musicals Moulin Rouge i Mamma Mia (Esplugues de Llobregat i Sant Just Desvern).

Jofre Bellés
JOFRE BELLÉS ALSINA

ACTOR I CANTANT DE TEATRE MUSICAL

Llicenciatura en Teatre Musical al Rose Bruford College. Llicenciatura en Teatre Gestual a l’Institut del Teatre de Barcelona. Format en cant modern amb Ben Goddard i Dan de Cruz i en cant clàssic amb Rebeca Cárdenas. Director musical i compositor de diferents espectacles.

Compositor de “The Man Who Stole The Circus ” a l’Iris Theatre. Director Musical de “Little Shop Of Horrors”, taller de WAC Arts College; a “Alice Through the Looking Glass”, a 5 Hertford Street; a “The Wind In The Willows” a Derby LIVE Theatre, entre altres. Actor i cantant en més de 30 espectacles.

Òscar Muñoz
ÒSCAR MUÑOZ

BALLARÍ I COREÒGRAF

 

Ballarí i coreògraf format en tècnica de dansa contemporània, jazz, jazz modern, ballet i hip-hop. Ha actuat professionalment com a ballarí en espectacles de teatre musical i de televisió. Ha participat en els diferents musicals: “El món màgic d’Oz, el musical”, “La Bella y la Bestia, el musical”, “La Blacaneus, el musical” o La ventafocs, el musical”. Coreògraf de “Newsies”. Coreògraf i director d'”On Broadway, el musical”.

Pep Muñoz 2
PEP MUÑOZ

ACTOR

Llicenciat en Art Dramàtic a l’Institut del Teatre en l’especialitat de teatre de text. Actor de suport a la docència a l’Institut del Teatre en l’especialitat de direcció escènica i dramatúrgia.

Professional de les arts escèniques amb més de 15 anys d’experiència en Interpretació, Docència i Gestió de projectes artístics tant a nivell nacional com internacional. Ha desenvolupat projectes de docència amb més de 500 alumnes i en més de 20 centres de formació tant a Espanya com als EUA. Ha estat responsable de la gestió directa d’espectacles teatrals de petit format i ha treballat com actor en teatre, cinema i televisió  en català, en castellà, en anglès i en italià.

Nàdia Pesarrodona
NÀDIA PESARRODONA

BALLARINA I COREÒGRAFA

Llicenciada en Ciències de l’Activitat Física i de l’Esport. Mestra d’Educació Física. Es va iniciar en el món del teatre de carrer i la tècnica de circ amb la companyia Gog i Magog. Hi va dur a terme creacions i actuacions a nivell nacional i internacional.

Formada com a ballarina, és professora de dansa acrobàtica, dansa contemporània, jazz modern i hip-hop.

Coreògrafa d’espectacles de dansa de creació pròpia: “Ho sento, perdona’m, gràcies, t’estimo” i “Animus box”.

 

SONY DSC
ADHARA JACKSON

BALLARINA, CANTANT I COREÒGRAFA

Ballarina professional de claqué de les companyies d’Ivan Bouchain i Funktastics.
Ballarina professional a Fragments Reloaded de Sharon Lavi a Sant Andreu Teatre.
Ballarina professional a Hot Rhythm Swing d’Ivan Bouchain i Ariadna Beltran a l’Institut del Teatre.
Formació en teatre musical a l’escola Memory (dansa-jazz, cant, interpretació i claqué).
Formació com a ballarina professional de claqué a l’escola Luthier, on també fa classes de ballet, dansa jazz, lindy hop, popping, jazz steps, body percussion, improvisació, música i història del claqué.

MTM_Elisabeth_Sanchez
ELISABETH SÁNCHEZ

ACTRIU I CANTANT

Diplomada en Logopèdia, amb un Postgrau de Veu.
Diplomada en Magisteri d’Audició i Llenguatge.
Formació en Estil Voice Training (Voice Craft). Nivells 1 i 2
Actriu de teatre de text i teatre musical en diferents espectacles: El so de la música (1998-2000), Bodas de sangre (1998), Supercalifragilistik (2012–2013), La Bella i la Bèstia (2013), Hairspray (2014-2015), MR! (2015-2016), Hello Dolly! (2016-2018) i Grease (2017-2018).
Cantant en diferents cors: Els saltirons del Llobregat, Nova Harmonia.
Coneixements de llenguatge musical i piano.

L’EQUIP TÈCNIC
Èrika 1 bn
ERIKA VILLAR

VESTUARISTA

Tècnic Superior en Assessoria d’imatge personal a l’Escola Superior d’Imatge Cazcarra, Barcelona (2004).
Tècnic Superior en Estilisme de la indumentària a l’Escola Illa, Sabadell (2008).
Curs d’introducció al disseny de vestuari per a arts escèniques amb la figurinista Glòria Viguer, a la Nau Ivanow, Barcelona (2017).
Actualment, com a figurinista, s’ocupa de la creació i gestió de vestuari de les obres de teatre musical de MTM, des del 2014.

Ariadna Clapés
ARIADNA CLAPÉS

VESTUARISTA

Grau Superior en Disseny de moda i indumentària a l’Escola Superior de disseny ESDI, Sabadell (2016).
Curs de patronatge, tall i confecció amb Trini Vellber i Verónica Leiva (2016). Ha treballat com a vestuarista tant a escoles de dansa; Bots, Na Martha, així com en companyies de teatre; Escènics, Ttmu i Esbart Barcino. A més a més, ha fet d’ajudant de vestuari al Teatre del Sol (Sabadell).
Col·laborà també amb les marques Santa Casilda i Código Básico, com a dissenyadora de moda.
Actualment, s’ocupa de part de la creació, coordinació i gestió de vestuari de les obres de teatre musical de MTM i de BCM, com a vestuarista.

Sílvia Santamaria -p
SÍLVIA SANTAMARIA

GUIONISTA

Va estudiar a California State University of Fullerton on es va especialitzar en Radio / TV / Film.
Es va formar com a Guionista al Centre d’Estudis Cinematogràfics de Catalunya.
Ha participat com a guionista en nombrosos curtmetratges, en la 45ena innocentada de Manresa i en l’espectacle medieval «Històries del Garrí Envinat» i és autora de l’obra  teatral «Stupid Cupid».
A MTM ha traduït i adaptat al català les obres musicals: Mary Poppins, La Bella i la Bèstia, Moulin Rouge, Hairspray, Hello Dolly, Grease, La família Addams, El Mag d’Oz, Aladdí, Oliver! i Cats.

L’ESPAI

Ens trobareu al carrer del Bruc 14 de Manresa.

Local amb dues sales d’assaig per a teatre i dansa, amb espais comuns i aula de cant.